Η ιστορία του και η ίδρυση του TaeKwonDo

Το TAEKWON-DO

I.T.F. είναι η σύγχρονη, ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη Πολεμική Τέχνη της Αυτοάμυνας. Εμπνευστής και ιδρυτής του TaeKwonDo είναι ο  Στρατηγός CHOI HONG HI, ο οποίος στηριζόμενος στις πανάρχαιες Κορεάτικες Πολεμικές Τέχνες του Σου Μπακ Κι (Soo Bak Ki) και Τεκυόν ( Taekyon) που ιδρύθηκαν απο τους ίδιους προχώρησε στην συγχώνευση και την ίδρυση  τους προσθέτοντας και τελειοποιώντας καινούργιες τεχνικές συνδυάζοντας αρμονικά τη χρήση του σώματος με τη μέθοδο και τον τρόπο εκτέλεσης. Σύμφωνα με την ιστορία το όνομα  TAEKWON-DO επιλέχθηκε στις 11 Απριλίου 1955 και χαρακτηρίζει την πιο διαδεδομένη Πολεμική Τέχνη η οποία καλλιεργείται σήμερα  σε παραπάνω από 130 χώρες του κόσμου.

Κατα την ιστορία το όνομα  TAEKWON-DO δεν επιλέχτηκε τυχαία, ΤΑΕ σημαίνει χτύπημα με το πόδι, KWON  χτύπημα με το χέρι και DO είναι ο τρόπος, η σκέψη της εκτέλεσης.

Η Διεθνής Ομοσπονδία TAEKWON-DO (International Taekwon-do Federation) ιδρύθηκε από τον Στρατηγό CHOI HONG HI στην Σεούλ της Κορέας στις 22 Μαρτίου 1966 και αποτέλεσε την πρώτη Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών στον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του TaeKwonDo και στον  χώρο των Πολεμικών Τεχνών ιδρύθηκε και καθιερώθηκε σύστημα προπόνησης βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και διαβαθμίστηκε το επίπεδο των προχωρημένων ασκούμενων με την χρήση της κλίμακας των DAN.

Η ιστορία του TaeKwonDo και των πολεμικών τεχνών έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κορεάτικη κουλτούρα και πολιτισμό.